Toimintaohjeet

Uimakouluissa noudatetaan uimahallin järjestyssääntöjä. Lisäksi olemme koonneet kaikille kurssilaisille yhteiset säännöt.

Uimakoululaisten säännöt

• Ei juosta.
  • Altaaseen saa mennä vasta kun ohjaaja antaa luvan.
  • Ohjaajan puhuessa kuunnellaan ohjeita paikallaan oma suu supussa.
  • Totellaan ohjaajien ohjeita.
  • Ketään ei saa kiusata, edes leikillään.
  • Kaikkia kannustetaan tasapuolisesti.
  • Ei saa kiroilla.
  • Harjoituksiin tullaan aina reippaalla ja iloisella mielellä.

Käythän lapsesi kanssa läpi nämä säännöt, jotta kaikki saavat treenirauhan kursseilla!

Yleiset toimintaohjeet

Uimakouluissa jokaisella kerralla kokoontuminen kurssin alkamisaikaan uimahallin aulassa. Aulahenkilö/ohjaaja (ei kassahenkilö) suorittaa nimenhuudon ja kassa avaa portin kerralla koko porukalle.

Varusteet

Uimakouluihin tarvitset mukaan

• Uima-asu (uimahousut / uimapuku / bikinit, ei shortseja tai märkäpukuja)
  • Uimalasit (altaalla on myös lainalaseja). Emme suosittele sukellus-/snorklauslasien käyttöä uimakouluissa.
  • Pyyhe
  • Pitkähiuksisilla joko uimalakki tai hiukset kiinnitettävä ponnarilla

Kesäuimakoulut

Kesäuimakouluissa lapset haetaan aulasta, ja ohjaajat auttavat lapsia riisumisessa ja pukemisessa sekä palauttavat lapset puettuna aulaan.

Ohjaajat avustavat lapsia suihkutiloissa ja tarvittaessa uima-asun pukemisessa sekä ohjaavat lapset altaalle. Kerrottehan lapsille jo etukäteen, että myös hiukset pitää kastella ja intiimit paikat pestä!

Vanhemmat eivät saa tulla suihkutiloihin tavallisilla vaatteilla (uimahallin henkilökunnan ohjeistus).

Ohjaajat ohjaavat lapset altaalle uimakouluissa. Altaaseen ei saa mennä ilman ohjaajan lupaa!

Vanhempien läsnäolo

Vanhemmat voivat oleskella uimakoulujen aikana uimahallin katsomossa tai aulassa. Vanhemmat eivät voi seurata uimakouluja lasten altaan laidalta tai kuntosalin ikkunoista. Tämä häiritsee opetusta ja on vastoin uimahallin henkilökunnan ohjeistusta.

Huomioithan, että opetuksen seuraaminen kuntosalin tiloista ei ole sallittua myöskään uimahallin ja kuntosalin ollessa yleisöltä suljettuna. Kuntosalilaitteiden käyttäminen on kiellettyä.

Hallin aukioloaikana vanhemmat voivat itse uida omakustanteisesti. Jos lapsi on vanhemman mukana uimassa ennen tai jälkeen uimakoulua, myös lapsesta maksetaan normaali uimahallimaksu. Vanhempi huolehtii tällöin, että lapsi on ajoissa lasten altaan laidalla ennen uimakoulun alkua.

Sairaustapaukset

Yksittäisistä poissaoloista ei erikseen tarvitse ilmoittaa. Jos joudutte olemaan poissa useamman kerran peräkkäin, ilmoittakaa joko sähköpostilla uimakoulut(at)kuopionuimaseura.fi tai puhelimitse 044 982 8157 (myös tekstiviesti / Whatsapp-viesti).