Taitouinti



Ota meihin yhteyttä!




Päävalmentaja
Veera Hakkarainen

044 975 3013

taitouinti(a)
kuopionuimaseura.com



WhatsApp toimii myös!



Toimintaohjeet liittyen koronavirukseen

Voimassa 15.8.2020 alkaen



Uimaseuran toiminnassa ja uimahallissa liikkuessa tulee noudattaa normaaleja hygieniaohjeistuksia.

Yskithän kyynärtaipeeseen ja pidät turvavälit sekä huolehdit käsihygieniasta.



Kaikessa ryhmätoiminnassa pyrimme pitämään ryhmät erillään toisistaan, ja esimerkiksi väliin jääneen harjoituksen korvaaminen toisen ryhmän mukana on toistaiseksi kielletty kaikilta urheilijoilta.



-        Tulethan harjoituksiin vain täysin terveenä.

-        Jos uimari on menossa koronatestiin tai odottaa testin tulosta, harjoituksiin tuleminen on kielletty.

-        Mikäli uimari on määrätty karanteeniin korona-altistuksen vuoksi, harjoituksiin tuleminen on kielletty.

-        Ulkomailta Suomeen palanneet henkilöt ovat tervetulleita harjoituksiin 14 vuorokauden päästä Suomeen saapumisesta.



Mikäli uimarilla todetaan koronan oireita harjoitusten aikana, hänet ohjataan pois harjoituksista syrjäiseen paikkaan odottamaan aikuisen valvonnassa että hänet tullaan noutamaan (lapset) tai poistumaan harjoituksista noudattaen turvavälejä matkalla ulos uimahallista.




Mikäli uimarilla on oireita, omaolo.fi -sivuston kautta voi tehdä tarvemäärityksen tarvitseeko mennä koronatestiin.

Jos uimarille tehdään koronatesti, ilmoitattehan siitä myös Uimaseuralle.

Jos uimarilla todetaan positiivinen koronatesti, siitä on ilmoitettava välittömästi Uimaseuralle jatkotoimenpiteitä varten (altistuneille ilmoittaminen).

Ilmoituksen voi tehdä toiminnanjohtajalle puh. 044-9881211 joko soittamalla tai viestillä (myös whattsapp).



Emme korvaa kurssikertoja, jotka jäävät käymättä yksittäisen uimarin osalta koronaan liittyvien rajoitteiden vuoksi. Mikäli kurssikertoja jää väliin useita koronatartunnan vuoksi, hyvitämme kurssikertoja normaalin sairastumistapauksen tapaan huomioiden koronan vuoksi päällä olevat rajoitukset.



Mikäli kurssikerta tai loppukurssi joudutaan perumaan koko ryhmän osalta, pyrimme korvaamaan järjestämättömät kerrat rajoitusten poistuttua.



TURVALLISIA HETKIÄ ALTAASSA!



Lisätietoja toiminnanjohtaja Tua Turuselta

tua.turunen@kuopionuimaseura.com

044 - 988 1211

Kuopion Uimaseura



Taitouinti Kuopiossa

Kuopiossa on pitkät perinteet taitouinnissa. Ensimmäiset Pohjoismaiden Mestaruuskilpailut järjestettiin upouudessa Niiralan uimahallissa vuonna 1970, silloin tosin puhuttiin "Taideuinnista". Taitouinti nousi uuteen kukoistuksen 1980-luvulla ja kuopiolaiset alan pioneerit käänsivät jopa ensimmäisen suomenkielisen Taitouinnin alkeiskirjan. Lisäksi Suomeen, Kuopion kautta tietenkin, haettiin valmennus- ja tuomarointioppia ulkomailta saakka.

Kuopion Kuntolaakson uimahalli on taitouinnin pääkallopaikka, jossa ryhmien harjoitukset koostuvat allas- ja lajiharjoitteista, lihaskunnosta ja venyttelystä.

Kuopiossa toimii kolme kilparyhmää; RubiinitSafiirit ja Topaasit. Kilparyhmien lisäksi meillä on lajista ja urheilusta nauttiva harrasteryhmä Helmet, jonka tavoitteet eivät ole kilpailullisia. Uudet taitouinnista kiinnostuneet uimarit pääsevät tutustumaan lajiin kurssitoiminnan avulla. Tällä hetkellä kurssitamme lasten altaalla Taitouinnin Starttikurssia sekä isolla altaalla Taitouinnin MINIalkeis-, MINIjatko-, Alkeis- ja Jatkokursseja. Aikuisille puolestaan tarjoamme Aikuisten Taitouintikurssia


Taitouinti kilpailulajina

Taitouinti?? Onko se sitä kuviokelluntaa?
- Ei. Sitä se ei ole, vaan todellista urheilua!

Kyseessä on urheilullisesti vaativa laji, jossa urheilijan täytyy olla hyvässä fyysisessä kunnossa. Taitouimarin on oltava ensisijaisesti hyvä uimari. Lisäksi taitouimarilta vaaditaan muita ominaisuuksia, kuten hyvää vartalon hallintaa, notkeutta, koordinaatiokykyä, staattista ja dynaamista voimaa, esiintymistaitoa, ryhmänä toimimista ja kestävyyttä.




Taitouinti - voimistelua ja tanssia vedessä

Oman lisänsä taitouintiin antaa lajin erikoispiirre, urheilusuoritus veden alla – hengittämättä! Taitouimarin täytyy pystyä suorittamaan osa urheilusuorituksestaan veden alla, joten myös hyvä hengitystekniikka on tarpeen.

Musiikkiuinnin kilpailuohjelmat ovat :

  • soolo (yksinuinti)
  • duo (pariuinti)
  • mixed duet (sekapariuinti)
  • joukkue
  • combo

Joukkueessa on maksimissaan 8 uimaria. Combossa puolestaan maksimissaan 10, ja se sisältää joukkue-, trio-, pari- ja soolo-osioita.

Taitouintikilpailut koostuvat nuorten sarjassa (alle 18 v.) kuviokilpailusta ja musiikkiuinnin vapaaohjelmasta ja seniorisarjassa teknisestä eli lyhytohjelmasta ja vapaaohjelmasta. Tuomarit arvioivat suoritukset pistein 0.0 - 10.0. 

Musiikkiohjelmat kestävät kahdesta jopa viiteen minuuttiin. Musiikki tuo ohjelmaan rytmin ja koreografia esteettisyyden - ja katsojille elämyksen.



Klipsi, näpsy, klipsu – rakkaalla lapsella monta nimeä

Klipsi on yksi taitouimarin tärkeimmistä varusteista. Klipsi on hiukan U-kirjainta muistuttava joko muovinen tai metallinen puristin, joka sulkee nenän siten, ettei sinne pääse vettä. Tämä on tärkeää silloin, kun vedessä suoritetaan monimutkaisia jalkaliikesarjoja pää veden alla ja pää alaspäin.



Taitouinti harrasteena

Kuulostaako liian vaikealta - ei huolta! Taitouinnin parissa oppii esiintymään yleisön edessä, ilmaisemaan itseään ja saa lisää itsevarmuutta, sillä uimarin täytyy noudattaa musiikin teemaa omassa liikehdinnässään.

Alkeiskurssilla lajin pariin opetellaan erilaisten leikkien ja pelien kautta, luodaan ystävyyssuhteita joukkuetovereihin ja perehdytään lajiharjoitteisiin helppojen harjoitusten kautta. Harjoitteiden ansiosta huomaakin ennen pitkää olonsa kotoisaksi pää pinnan alla ja sukeltelevansa altaanmittoja!

Asialleen omistautuneiden ohjaajien ja valmentajien avulla pääset mukaan harrastukseen, jonka parissa pääset oppimaan uutta ja kehittymään lajissa, josta saat kestävyyttä, kuntoa, mielen virkistystä, ryhmän voimaa ja kavereita. Ja hyvästä peruskunnosta on hyötyä pitkälle tulevaisuuteen niin arjen jaksamiseen kuin uusiin harrastuksiinkin.