Toimintaohjeet

Uimakouluissa noudatetaan uimahallin järjestyssääntöjä. Lisäksi olemme koonneet kaikille uimakoululaisille yhteiset säännöt.

Uimakoululaisten säännöt

• Ei juosta.
  • Altaaseen saa mennä vasta kun ohjaaja antaa luvan.
  • Ohjaajan puhuessa kuunnellaan ohjeita paikallaan oma suu supussa.
  • Totellaan ohjaajien ohjeita.
  • Ketään ei saa kiusata, edes leikillään.
  • Kaikkia kannustetaan tasapuolisesti.
  • Ei saa kiroilla.
  • Harjoituksiin tullaan aina reippaalla ja iloisella mielellä.

Käythän lapsesi kanssa läpi nämä säännöt, jotta kaikki saavat treenirauhan uimakouluissa!

Yleiset toimintaohjeet koronarajoitteet ja ohjeet huomioiden

Uimakouluissa jokaisella kerralla kokoontuminen uimakoulun alkamisaikaan uimahallin pääoven edessä ulkona (mikäli sataa vettä, ovien edessä on lippa jonka alle voi mennä). Aulahenkilö suorittaa nimenhuudon ja ohjaa teidät pukuhuoneisiin.

Uimakoululaiset vaihtavat vaatteet omiin pukukaappeihin jotka toimivat 50 sentin kolikolla, jotta voimme taata turvavälit (noin joka 4. pukukaappi on käytössä). Olemme porrastaneet ryhmien pukeutumisajat niin että pukuhuoneessa on vain yksi ryhmä kerrallaan vaatteita vaihtamassa.

Uimaopettajaa kannattaa odottaa oman pukukaapin luona jotta turvavälit säilyvät. Uimaopettajan mukana uimarit liikkuvat ryhmänä, ohjeistamme ja pyrimme vahtimaan että uimarit eivät kosketa toisiaan. UImaope saattaa altaassa koskea opettaessaan lasta, mutta nämäkin kosketukset pidetään niin vähäisenä kuin mahdollista, eikä kosketusta tehdä hartioista ylöspäin.

Jokaiselle uimakoululle on varattu koko lasten allas joten välien pitäminen uima-altaassa onnistuu tilan puolesta mainiosti. Opetusallashallissa on kerrallaan vain yksi ryhmä lukuunottamatta ryhmän vaihtotilannetta, jossa ryhmät pysyvät vähintään viiden metrin etäisyydellä toisistaan.

Lähtökohtaisesti uimakouluryhmät vaativat toteutuakseen vähintään 8 osallistujaa. Mikäli ilmoittautuneita on ryhmissä vähemmän, pyrimme siirtämään osallistujat toisiin vastaavantasoisiin ryhmiin. Olemme näissä tapauksissa aina erikseen yhteydessä ilmoittautuneisiin.

Varusteet

Uimakouluihin tarvitset mukaan

• Uima-asu (uimahousut / uimapuku / bikinit, ei shortseja tai märkäpukuja)
  • Uimalasit (altaalla on myös lainalaseja). Emme suosittele sukellus-/snorklauslasien käyttöä uimakouluissa.
  • Pyyhe
  • Pitkähiuksisilla joko uimalakki tai hiukset kiinnitettävä ponnarilla

Kesän 2020 uimakoulut

Vanhemmat huolehtivat lasten riisumisesta ja pukemisesta.

• Jättäkää vaatteet aulahenkilön ohjeiden mukaisesti pukukaappiin (pukuhuone saattajan sukupuolen mukaan; isommat, yksinpärjäävät lapset voivat toimia pukutiloissa ilman saattajaa).
  • Ohjaaja hakee lapset suihkuhuoneen vasemmanpuoleiselta ovelta (pukuhuoneesta päin katsottuna) noin 5 min sen jälkeen kun aulahenkilö on päästänyt teidät pukuhuoneeseen.
  • Saattaja vastaa uimakoululaisen pukukaappiin jättämistä tavaroista, joten kaappi kannattaa lukita. Kaapin saa lukkoon 50 sentin kolikolla (aulahenkilöllä on pieni kassa josta voi vaihtaa kolikoita)

Pukukaappien lukitukseen tarvitaan 50 sentin kolikko.

Vanhempien läsnäolo

Vanhemmat voivat oleskella uimakoulujen aikana uimahallin katsomossa tai aulassa. Vanhemmat eivät voi seurata uimakouluja lasten altaan laidalta tai kuntosalin ikkunoista. Tämä häiritsee opetusta ja on vastoin uimahallin henkilökunnan ohjeistusta.

Huomioithan, että opetuksen seuraaminen kuntosalin tiloista ei ole sallittua myöskään uimahallin ja kuntosalin ollessa yleisöltä suljettuna. Kuntosalilaitteiden käyttäminen on kiellettyä.

Kuvaaminen

Viimeisellä uimakoulukerralla uimakoulua saa valokuvata lasten altaan laidalta. Videokuvaaminen on sallittua lyhyissä, alle 30 sekunnin pätkissä. Mikäli ottamassasi kuvassa tai videossa näkyy oman lapsesi lisäksi muitakin, kuvaa ei saa julkaista ilman kuvassa olijan / hänen huoltajansa lupaa. Mikäli kuvaaminen häiritsee toimintaa, on uimakoulun ohjaajalla oikeus rajoittaa sitä tai kieltää se kokonaan.

Sairaustapaukset

Yksittäisistä poissaoloista ei erikseen tarvitse ilmoittaa. Jos joudutte olemaan poissa useamman kerran peräkkäin, ilmoittakaa joko sähköpostilla uimakoulut(at)kuopionuimaseura.com tai puhelimitse 044 988 1211 (myös tekstiviesti / WhatsApp).