Toimintaohjeet

Uimakouluissa noudatetaan uimahallin järjestyssääntöjä. Lisäksi olemme koonneet kaikille uimakoululaisille alla olevat yhteiset pelisäännöt.

Uimakoululaisten pelisäännöt

• Ei juosta.
  • Altaaseen saa mennä vasta kun ohjaaja antaa luvan.
  • Ohjaajan puhuessa kuunnellaan ohjeita paikallaan oma suu supussa.
  • Totellaan ohjaajien ohjeita.
  • Ketään ei saa kiusata, edes leikillään.
  • Uimakouluun ei tulla kipeänä!

Käythän lapsesi kanssa läpi nämä säännöt, jotta kaikki saavat treenirauhan uimakouluissa!

Yleiset toimintaohjeet

Uimakouluissa jokaisella kerralla kokoontuminen uimakoulun aulassa uimakoulun alkamisaikana. Ohjaaja suorittaa nimenhuudon, jonka jälkeen ohjaajat vastaavat lapsista "aulasta aulaan", myös pukuhuoneissa. Ohjaajat avustavat lapsia tarvittaessa pukeutumisessa sekä peseytymisessä. Uimakouluissa peseydytään sekä ennen uintia että uinnin jälkeen ilman uima-asua. Lapset palautetaan puettuina aulaan uimakoulun loppuessa.

Saattajan on mahdollista mennä uimaan uimakoulun aikana maksamalla uimahallin normaalin sisäänpääsymaksun. Jos lapsi on saattajan mukana uimassa ennen uimakoulun alkua, hänestä maksetaan normaali uimahallimaksu. Saattaja huolehtii tällöin, että lapsi on ajoissa lasten altaan laidalla ennen uimakoulun alkua.

Varusteet

Uimakouluihin tarvitset mukaan

• Uima-asu (uimahousut / uimapuku / bikinit, ei shortseja tai märkäpukuja)
  • Uimalasit (altaalla on myös lainalaseja). Emme suosittele sukellus-/snorklauslasien käyttöä uimakouluissa.
  • Pyyhe
  • Pitkähiuksisilla joko uimalakki tai hiukset kiinnitettävä ponnarilla

Vanhempien läsnäolo

Lapsen tulee pärjätä uimakoulun ajan ilman vanhempaa. Vanhemmat voivat oleskella uimakoulujen aikana uimahallin katsomossa tai aulassa/kahvilassa. Vanhemmat eivät voi seurata uimakouluja lasten altaan laidalta.

Sairastapaukset

Yksittäisistä poissaoloista ei erikseen tarvitse ilmoittaa. Pidemmistä poissaoloista ilmoitus joko sähköpostitse uimakoulut(at)kuopionuimaseura.com tai puhelimitse 044 982 8157 (myös tekstiviesti / WhatsApp).