Toimintaohjeet

Uimakouluissa noudatetaan uimahallin järjestyssääntöjä. Lisäksi olemme koonneet kaikille kurssilaisille seuraavat yhteiset säännöt:

1. Ei juosta.
  2. Altaaseen saa mennä vasta kun ohjaaja antaa luvan.
  3. Ohjaajan puhuessa kuunnellaan ohjeita paikallaan oma suu supussa.
  4. Totellaan ohjaajien ohjeita.
  5. Ketään ei saa kiusata, edes leikillään.
  6. Kaikkia kannustetaan tasapuolisesti.
  7. Ei saa kiroilla.
  8. Harjoituksiin tullaan aina reippaalla ja iloisella mielellä.

Käythän lapsesi kanssa läpi nämä säännöt, jotta kaikki saavat treenirauhan kursseilla!

Uimakouluissa jokaisella kerralla kokoontuminen alkamisaikaan aulassa. Aulahenkilö/ohjaaja (ei kassahenkilö) suorittaa nimenhuudon ja kassa avaa portin kerralla koko porukalle (tämä häiritsee kaikkein vähiten toimintaa hallin yleisenä aukioloaikana). Hallin ollessa yleisöltä suljettuna toimitaan aulahenkilön/ohjaajan ohjeistuksen mukaan.

Lauantain ja sunnuntain uimakouluissa: Vanhemmat huolehtivat lasten riisumisesta ja pukemisesta.

- Jättäkää vaatteet aulahenkilön nimeämään ryhmäpukuhuoneeseen (pukuhuone saattajan sukupuolen mukaan; isommat, yksinpärjäävät lapset voivat toimia pukutiloissa ilman saattajaa).

- Ohjaaja hakee lapset suihkuhuoneen vasemmanpuoleiselta ovelta (pukuhuoneesta päin katsottuna) noin 5 min sen jälkeen kun aulahenkilö on päästänyt teidät pukuhuoneeseen.

- Viimeinen lukitsee pukuhuoneen uimakoulun ajaksi ja avain annetaan ryhmän ohjaajalle kurssin ajaksi.

Huom! Jos tulette myöhässä ja ovi on jo lukossa, käyttäkää normaaleja pukukaappeja. Pukukaappien lukitukseen tarvitaan 50 sentin kolikko.

Maanantain, tiistain, torstain ja perjantain uimakouluissa: Lapset haetaan aulasta, ja ohjaajat auttavat lapsia riisumisessa/pukemisessa ja palauttavat lapset puettuna aulaan.

Ohjaajat avustavat lapsia suihkutiloissa ja tarvittaessa uima-asun pukemisessa sekä ohjaavat lapset altaalle. Kerrottehan lapsille jo etukäteen, että myös hiukset pitää kastella ja intiimit paikat pestä!

Vanhemmat eivät saa tulla suihkutiloihin tavallisilla vaatteilla (uimahallin henkilökunnan ohjeistus).

Ohjaajat ohjaavat lapset altaalle uimakouluissa. Altaaseen ei saa mennä ilman ohjaajan lupaa!

Vanhemmat voivat oleskella uimakoulujen aikana uimahallin katsomossa tai aulassa.  Vanhemmat eivät voi seurata uimakouluja lasten altaan laidalta tai kuntosalin ikkunoista (häiritsee opetusta ja on vastoin uimahallin henkilökunnan ohjeistusta). Huomioithan, että opetuksen seuraaminen kuntosalin tiloista ei ole sallittua myöskään uimahallin ja kuntosalin ollessa yleisöltä suljettuna. Kuntosalilaitteiden käyttäminen on kiellettyä.

Hallin aukioloaikana vanhemmat voivat itse uida omakustanteisesti. Jos lapsi on vanhemman mukana uimassa ennen tai jälkeen uimakoulua, myös lapsesta maksetaan normaali uimahallimaksu. Vanhempi huolehtii tällöin, että lapsi on ajoissa lasten altaan laidalla ennen uimakoulun alkua.

Varusteet

Uintikursseille tarvitset mukaan:

-  Uima-asu
-  Uimalasit (altaalla on myös lainalaseja). HUOM! Emme suosittele sukellus-/snorklauslaseja             käytettäväksi uimakouluissa.
-  Pyyhe
-  Pitkähiuksisilla joko uimalakki tai hiukset kiinnitettävä ponnarilla

Sairaustapaukset

Yksittäisissä poissaoloissa ei ilmoitusta tarvita, jos joudutte olemaan poissa useamman kerran peräkkäin, ilmoitus joko sähköpostilla uimakoulut(at)kuopionuimaseura.fi tai puh. 044 982 8157 (myös tekstiviesti / Whatsapp-viesti).