Vesipallo

kuopionuimaseura.fi

© Sonja Ovaskainen

Vesipallo Kuopiossa

Kuopiossa on pitkät vesipalloperinteet. KuUS:n mitaliputki vesipallon SM-sarjassa 1976-2006 hakee suomalaisessa palloilussa vertaistaan.

Seurassa on tällä hetkellä SM-sarjaa pelaava miesten edustusjoukkue sekä junioriryhmä.

Miten voin aloittaa?

Järjestämme lapsille vesipallokursseja, joista on helppo siirtyä harjoitusryhmiin. Naisten ja juniorien harjoituksiin pääset kokeilemaan maksutta! Voit käydä myös "höntsäilemässä" vesipalloa, katso lisää vasemmanpuoleisesta valikosta!

© Sonja Ovaskainen

Mitä on vesipallo?

Vesipallo on nopeatempoinen olympialaji, johon tarvitaan uimataitoa ja -kuntoa! Palloon saa koskea vain yhdellä kädellä, mikä tekee käsittelystä haastavaa. Vesipallo on kova kontaktilaji, jossa pohjaan ei kosketa vaan vettä tulee "polkea" jaloilla, jotta pysyy pinnassa. Kenttäpelaajia on 6+1 ja hyökkäysaika on tehokas 30 s.